Om oss: 1996 började Mike Brady tillverka North Fork kulor med målet att skapa de bästa jaktkulorna i världen och samtidigt ge exceptionell god service till sina kunder. Efter år av kontinuerlig utveckling och hängivenhet till perfektion har detta resulterat i fyra innovativa produktlinjer: Semi Spitz SS, percussion point PP, flat point solid FPS och cup point solid CPS, var och en med branschledande prestanda. North Fork är en liten, oberoende kultillverkare som lyssnar på sina kunders behov. North Fork Kulor tillverkas i södra Sverige.

Kuldesign: På North Fork använder vi de finaste materialen, de snävaste toleranserna och de mest robusta designen för att ge dig oöverträffad terminalprestanda med "match grade"-noggrannhet i fält. Ultra ren koppar och bly används i våra produkter för att ge osviklig prestanda jämfört med orena legerade/förgyllda metaller. Våra Semi Spitz och Solida Kulor är designade för att träffa på samma ställen varje gång, och våra innovativa tryck- och kopparreducerande spår ger mer flexibilitet vid omladdning och mindre vapenvård än konkurrerande konstruktioner. North Fork-kulor är väldigt uppskattade runt om i världen. Oavsett om du är på en safari en gång i livet eller vid din jaktsituation varje dag.

 


Välkommen!

NF NF NF NF NF North Fork bullets.

North Fork's Övertag (Inga kompromisser):

Ren koppar i manteln: Ren koppar är både svår att bearbeta i maskin och dyr i inköp, men det är de bästa materialet för expanderande kulor. Förgyllda metaller (kopparlegeringar) har föroreningar tillsatta för att skapa spänningar i materialet som möjliggör snabbare och enklare bearbetning, men de är mindre formbara och resulterar i sprickor när det expanderar. Rena kopparmantlade kulor kommer vid varje tillfälle att hålla ihop bättre än kulor som är gjorda av "förgyllda eller legerade metaller" 

Premium bondade kulor: North Fork kulor är både kemiskt och mekaniskt bondade vilket gör att de inte bryts isär vid expansion som icke bondade kulor gör. Molekylbindningarna mellan koppar och bly gör att restvikterna är väldigt höga.
Bly möjliggör en högre sektionstäthet/tyngre kula för samma längd jämfört med rena kopparkonstruktioner vilket resulterar i djupare penetration

Solid koppar bakkropp: Med en solid koppar bakkropp och bondad blykärna fram resulterar i en perfekt svamp över ett väldigt stort hastighetsområde. 
Vid träff expanderar den främre blykärnan tills den når det fasta kopparbakkroppen och stoppar svampen vid sin maximala diameter.
Med den solida kopparbakkroppen och svampstorleken som slutar framför mittpunkten av kulan förblir masscentrum framåt vilket resulterar i en stabil, rak väg genom djuret. Fungerar som en pil.
Till skillnad från kopp- och pressade blykulor kommer snabbare hastigheter med North Fork-kulor inte att orsaka att kulan överexpanderar och begränsa penetrationen utan det gör att North Fork-kulan penetrerar djupare.Många kulor överexpanderar vilket resulterar i att masscentrum rör sig bakåt förbi dess mittlinje, det gör att vid en viss tidpunkt börjar kulan tumla. Det resulterar i förlust av penetration och oförutsägbara vinklingar.

Smart Band Technology (SBT): Koppar har en tendens att "kleta" i gevärspipan. North Fork använder mycket mindre band (SBT) än konkurrenterna. Banden minskar kontaktytan mellan kulan och geväret vilket minimerar nedsmutsningen. De mindre banden passar bättre med pipan genom att ge ett område för kopparen att flöda ut vilket minskar kopparpåväxten
Andra bandade kulor har breda band som minimerar kontaktytan men ger inte utrymme för förskjutning. Processen att tillverka de mindre banden är mycket tidskrävande, men effekten är dramatisk (inga kompromisser).

Designed Impact Geometries (DIG): North Fork-kulor är utformade för att skapa den perfekta svampen vid varje tillfälle. Geometrierna är konstruerade för att ge dig konsekvent expansion och osviklig tillförlitlighet över det bredaste möjliga hastighetsintervallet oavsett om du skjuter en magnumkaliber med hög hastighet eller en standardpatron
Fördelarna, oavsett om djuret är på nära håll eller på längre håll, är förutsägbar expansion, djup penetration och hög bibehållen vikt. Traditionella kuldesigner fungerar bara bra över ett begränsat hastighetsområde. North Fork-kulor är utformade för att ge dig självförtroendet att ta skottet oavsett avstånd till djuret.

Tillagd i varukorgen